Wat klanten zeggen

Wat klanten zeggen

Als Spectus Coaching je helpt, sta jij centraal. Ik zet me volledig in om jou te helpen je weer krachtig te voelen. Is dat onbaatzuchtig? Absoluut niet. Ik ben zelf intens gelukkig als ik zie dat mensen door de coachingsessies daadwerkelijk sterker en gelukkiger worden. Dus ja: ik doe het ook een beetje voor mezelf.

"Weer plezier" : Ik voelde me heel snel verantwoordelijk en kreeg daar last van op mijn werk. Op advies van de bedrijfsarts ben ik naar Spectus gegaan. Ik heb een stap gemaakt en geleerd dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid heeft. Daardoor kan ik veel beter loslaten. 

Op advies van de bedrijfsarts ben ik terechtgekomen bij Henriette. Doordat ik én aan het bijkomen was van een scheiding én een re-organisatie op mijn werk had, was mijn bordje gewoon te vol. Ik heb dingen op een rij kunnen zetten en daarnaast ook duidelijker kunnen maken op mijn werk wat voor mij belangrijk was. Wat daarbij enorm geholpen heeft is de scan van Energy Drives. Veel meer zicht gekregen waar mijn kracht en interesse ligt.

Ik ben zelfstandig ondernemer. Getrouwd en oudere kinderen. Ik raakte steeds meer uitgeput. Door de coaching heb ik mijzelf stevig kunnen aanpakken. Maar ook door de steun die ik ervoer tijdens de coaching durfde ik (voor het eerst op deze manier) naar mijzelf te kijken. Het heeft geresulteerd in het losttrekken van een gevoel van uitzichtloosheid naar first things first. Het maakte veel dingen helder. Ik heb mezelf leren kennen. Ik zie nu waar ik voorheen op onderuitging. Ik zie de coaching nu meer als een regelmatige APK: Henriette houdt me scherp op de mogelijkheden die ik heb.

Vorig jaar heb ik in het najaar een heel moelijke periode ervaren. Zowel op mijn werk als prive liep het niet lekker. Ik wist diep van binnen dat ik zaken uit het verleden moest afsluiten, maar wist niet hoe en waar te beginnen.

Stap voor stap is het bij de coaching gelukt. Ik kon de last daar laten. Daardoor kreeg ik meer lucht. Voor mijzelf betekent ademruimte zoveel! Ik durf te zeggen wat ik voel zonder dat ik in oude patronen verval. De coaching houdt mij daarop scherp. Ja! ik heb ontdekt dat ik krachtig kan zijn! Ja! ik zie dat ik veranderen moest! EN ik heb dit gedaan. Het heeft me zelfvertrouwen gegeven zelfs zover nu dat ik nu, naast mijn baan een eigen onderneming ben gestart. Ik ben klaar voor een nieuwe fase en durf dit avontuur aan te gaan!

Ik kwam bij Henriette omdat ik moeilijkheden had in mijn carriere. Ik ben goed opgeleid (ICT-sector) maar ik kreeg elke keer geen vaste aanstelling. Wat zag ik over het hoofd?

Tijdens de coaching kwam ik erachter dat ik een enorm 'dienend' persoon ben: Ik wil het iedereen naar de zin maken. Maar ik schoot door: ik liet mijzelf niet zien. Ik heb geleerd om te staan voor eigen keuzes! Om die te communiceren op mijn werk is een turn-around van 180 graden. Het overwinnen van obstakels ben ik letterlijk aangegaan. Door de coaching ben ik veranderd. Van anderen hoor ik: meer uitstraling. Deze coaching kwam precies op tijd!

Naar aanleiding van een moeilijke situatie op mijn werk met een collega kwam ik in gesprek met Henriette. Regelmatig had ik confrontaties en ik klapte letterlijk dicht. Ik overwoog zelfs om weg te gaan als deze collega een vast contract zou krijgen.

Tijdens de coaching viel mij op dat Henriette niet alleen luistert naar het feitelijk verhaal maar ook hoe ik daar fysiek op reageerde. Daar vroeg ze op door. Stap voor stap kreeg ik inzicht in oorzaken hiervan en ook de gevolgen. Dit inzicht heeft me enorm geholpen. Ik heb door de verschillende methodieken geleerd dit patroon te doorbreken, mijn gedachten en gevoel te koppelen. In plaats van passiviteit kan ik nu adequaat reageren!

Hoe is het nu?

Zelf in actie komen was voor mij de sleutel. Ik heb echt een barriere doorbroken. Op mijn werk ben ik uit mijn jasje gegroeid. Ik krijg van mijn werkgever de ruimte om door te groeien. Op naar een nieuwe fase!

Toen ik naar je toe kwam voor de coaching wilde ik leren meer mijn grenzen te bewaken, iets waar ik in mijn dagelijks leven als arts last van had. Graag wilde ik het probleem bij de horens vatten en snel veranderd hebben. Met jou heb ik stap voor stap de emoties leren kennen die opkomen als iemand over die grens gaat, maar wat nog belangrijker is: samen met jou heb ik de wortels van het probleem leren kennen. Door met die wortels te dealen kwam ik weer een hele stap verder, en ga ik nu stap voor stap vooruit.

P.S. Het gaat goed met het dealen met mijn eigen emoties. Ik merk dat ik mij stabieler voel op alle gebieden, en dat ik mijn gevoelens beter kan plaatsen.

Coaching door Henriette is effectief en werkelijk bijzonder. Ze is deskundig en zó betrokken bij de persoon en het proces. Altijd neemt ze jouw situatie als startpunt voor de coaching. Feilloos weet ze wat je nodig hebt en handelt daar ook naar, steeds met de haar kenmerkende aandacht en zorgvuldigheid; haar inzet is maximaal. Zelf heb ik (graag) hard gewerkt en superveel geleerd over m'n eigen situatie; ik ben uit de comfortzone gekomen. Mijn ontwikkelingsproces gaat nu nog verder; ook anderen merken dat op.

Ik ben je nog enorm dankbaar voor de brug die wij samen gebouwd hebben. We hebben er even aan gewerkt, maar ik bouw nog iedere dag uit en aantal stellingen liggen overal, zodat ik ze niet kan vergeten: inzichtelijk maken! Het gaat goed met mij, iedere dag een goede dag, een dankbaar moment. Een spil op de afdeling en ik krijg iedere dag positieve reacties terug. Ik werk hard, maar ik weet ook: genoeg is genoeg, rust, afstand, gewoon lekker naar huis. Ik besef goed hoe breekbaar alles kan zijn.

Afgelopen jaar is mijn moeder overleden. Ze had een langdurig ouderdomsproces. Na haar overlijden ontwikkelde ik allerlei lichamelijke klachten en ook op mijn werk ging het minder. Tijdens de coaching kwam eruit dat ik te maken had met dubbele rouw. Het overlijden van mijn zusje op jonge leeftijd heb ik nooit verwerkt. Ik heb met Henriette ruimte genomen om terug te durven kijken en opnieuw te rouwen. Ze heeft me heel erg ondersteund en ook actie ondernomen in mijn werkrelatie. Het gaat nu stukken beter en ik heb het lef om te gaan durven solliciteren naar een plek die mij beter past.

Via mijn kennissenkring kwam ik bij Henriette terecht. Ik worstelde met dingen uit opvoeding vanuit het verleden en kon maar geen nieuwe route vinden die me meer houvast en moed zouden geven. Ik heb me enorm begrepen gevoeld tijdens de coaching. Dat begrip van Henriette maakte dat ik moed kreeg om eerlijk afstand te nemen van zaken uit het verleden. Ik durfde op te staan en dat was een nieuwe kracht. Het gaf eindelijk ruimte voor mijzelf.

Ik ben bij Spectus Coaching terecht gekomen doordat er op het werk bezuinigingen kwamen en ik letterlijk ‘’opgeruimd’’ werd. Daarnaast had ik een medische klacht. Ik moest daarvan re-integreren maar dat kon niet op mijn werkplek, die bestond immers niet meer. Een heel stressvolle periode brak aan. Samen met Henriette ben ik aan het werk gegaan. Heb mijn kracht her-ontdekt. En sterker nog. Ik ben krachtiger geworden en heb dingen op het werk voor elkaar gekregen die goed voor mij waren én goed voor de organisatie. Nu een jaar later heb ik een heel mooie werkplek, werk ik samen met een mooi team en creëer ik kansen. Kortom het plan om mij uit de weg te ruimen is niet door gegaan, ik ben sterker teruggekomen en volledig gere-integreerd op mijn oude werkplek.

Ik ben academisch geschoold. Gaan voor mijn baan was vanzelfsprekend. Door een wissel in mijn team is er veel veranderd. Gevolg: met minder plezier naar mijn werk. Stress. Bij Henriette heb ik geleerd de route naar mijzelf te hervinden. Ik heb mijn kernwaardes ontdekt en ze geherformuleerd. Daardoor ben ik enorm in balans geraakt. Gevolg: meer rust in mijn hoofd (en voor mij heel belangrijk:-)) effectiever op mijn werk.

Door de relatiecoaching van Henriette zijn we nog bij elkaar. Daar kan ik kort in zijn. Het heeft enorm geholpen en we hebben een route waar we mee verder kunnen. Ik wilde ook blijven. Een gezin met kinderen laat je niet zomaar achter. Heel erg dankbaar voor deze coaching.